اهواز به عنوان یکی از شهرهای زیبا و دیدنی ایران، در نزدیکی خلیج فارس قرار دارد و با مردمانی مهربان و خونگرم شناخته می‌شود. از گذشته تا کنون، مردم اهواز با تهیه غذاهای لذیذ و خوشمزه مشهور بوده‌اند و می‌توان گفت که غذاهای اهواز به عنوان یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای ایران شناخته می‌شوند.

همانند سایر نقاط ایران، غذاهای اهواز هم دارای مزه و عطر خاصی هستند و به تناسب ذائقه‌های متنوع افراد می‌پردازند. در ادامه با برخی از غذاهای معروف اهواز آشنا می‌شوید.


1- قلیه‌ ماهی


قلیه‌یکی از غذاهای محبوب و لذیذ مناطق جنوبی ایران، که به خاطر طعم خوبش در سراسر کشور محبوبیت دارد، غذای قلیه ماهی است. این غذای خوشمزه از ماهی، سبزیجات و ادویه‌های جنوبی تهیه می‌شود و به عنوان یکی از معروف‌ترین غذاهای مناطق جنوبی ایران شناخته می‌شود. در برخی مناطق جنوبی، به این غذا قلیه مُی نیز می‌گویند. طعم منحصر به فرد ادویه‌ها و ترکیب ماهی و سبزیجات این غذا، آن را به یک وعده غذایی خاص و لذیذ تبدیل کرده است.

طرز تهیه قلیه ماهی

مواد لازم

سیر6 عدد
گشنیز300 گرم
شنبلیله50 گرم
فیله ماهی شیر یا هامور یا زبیدی4 تکه
پیاز متوسط2 عدد
تمبر هندی200 گرم
روغن مایع به مقدار لازم
نمک،فلفل،زردچوبهبه مقدار لازم

طرز تهیه

یکی از مراحل مهم در تهیه قلیه ماهی انتخاب ماهی مناسب برای این غذا است. باید توجه داشت که ماهی‌هایی که گوشت نرمی دارند مناسب برای تهیه این غذا نیستند، زیرا ممکن است در هنگام پخت له شوند و ظاهر خورش را از بین ببرند. بهترین انتخاب برای تهیه قلیه ماهی عمدتاً ماهی‌هایی همچون ماهی شیر، ماهی شوریده و ماهی سنگسر هستند.

ابتدا تکه‌های ماهی را در یک ظرف قرار دهید و از هر دو طرف ماهی‌ها را با نمک و فلفل پاشید، سپس آنها را کنار بگذارید.

پیازها و سیرها را پوست کنید و بشویید، سپس آنها را روی تخته‌ای نگینی خرد کنید. در یک قابلمه، روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. وقتی روغن کمی داغ شد، سیرها را به داخل آن بریزید تا سرخ شوند، سپس آنها را به یک بشقاب منتقل کنید. سپس پیازها را به تابه اضافه کرده و تا زمانی که طلایی شوند، سرخ کنید. سیرهای سرخ شده را به پیازهای سرخ شده اضافه کنید و نمک، فلفل و زردچوبه را روی پیاز و سیر داغ بریزید و همه را تفت دهید.

گشنیز و شنبلیله را پاک کرده و بشویید، سپس آنها را روی تخته با ساطور خرد کنید. گشنیز و شنبلیله خرد شده را با حرارت کم و کمی روغن بپزید تا از خامی خارج شوند و رنگ آنها کمی تیره شود. سپس آنها را به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید. سپس نصف لیوان آب را اضافه کنید و صبر کنید تا سبزیجات با حرارت کم خوب پخته شوند.

سپس تمبرهندی را با 3 لیوان آب رقیق کنید و از صافی رد کنید تا عصاره تمرهندی خارج شود و فقط مغزها در صافی بمانند. سپس عصاره تمبرهندی را به خورشت اضافه کنید (در صورتی که به تمبرهندی دسترسی ندارید، می‌توانید به جای آن از 3 قاشق غذاخوری رب انار ترش استفاده کنید).

سپس خورشت که خوب پخته و جا افتاد، ماهی‌ها را به داخل آن بریزید. حدود 30 دقیقه زمان می‌برد تا ماهی‌ها کاملاً پخته شوند. در آخر، خورشت را در ظرف مورد نظر سرو کنید و با پلو یا نان نوش جان کنید.

2- امگشت


امگشت یکی دیگر از غذاهای خوزستانی محبوب و خوشمزه است. در این غذا، پلو با تن‌ماهی، ادویه‌ها و سبزی‌ها مخلوط می‌شود و سپس به مدتی دم داده می‌شود. نتیجه این ترکیب، یک پلوی خوشمزه و خوش‌عطر به نام امگشت به وجود می‌آید. این غذا ،از غذاهای متنوع و لذیذی است که در منطقه خوزستان و به ویژه در شهر اهواز تهیه و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

طرز تهیه امگشت

مواد لازم

برنج2 پیمانه
پیاز1 عدد
سیر2 حبه
تن ماهی1 قوطی
شوید یا گشنیز خردشده1 پیمانه
کشمش1/2 پیمانه
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، آویشنبه مقدار لازم

طرز تهیه

“برای تهیه این غذا، ابتدا تن ماهی را به مدت ۲۰ دقیقه در آب بگذارید تا کاملاً پخته شود. این مرحله ضرور است زیرا باعث از بین رفتن میکروب‌های کشنده در کنسرو ماهی می‌شود.

پس از تمیز کردن و شستشوی گشنیز و شوید، آنها را به صورت ریز پلویی خرد کنید.

مطالب دیگر:  بهترین خشکشویی های اهواز + آدرس

پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید. سپس در تابه کمی تفت دهید تا سبک شود. همچنین سیر را پوست کنید و سپس آن را رنده کنید یا پوره کنید. تفت دادن سیر را ادامه دهید تا عطر آن بلند شود. در مرحله بعد تن ماهی را باز کنید و همراه با پیاز و ادویه‌ها و کمی نمک تفت دهید تا بوی ماهی در مخلوط گرفته شود. در این مرحله می‌توانید از انواع مختلف ادویه‌ها برای بهبود طعم استفاده کنید.

سبزی‌های خرد شده را به مواد اضافه کنید تا رنگ آنها تغییر کند. در نهایت کشمش‌ها را به مخلوط اضافه کنید و تا زمانی که پف نکنند تفت دهید. سپس از روی حرارت بردارید.

برنج را از چند ساعت قبل تمیز کنید و با کمی نمک و آب بخیس کنید. سپس برنج را روی حرارت قرار دهید و زمانی که نرم شد، آبکش کنید. سپس در قابلمه، روغن بریزید و ته دیگ دلخواه خود را بسازید. برنج را به لایه‌هایی در دیگ بریزید و همچنین مواد ته دیگ را اضافه کنید. تکرار این لایه‌ها را تا اتمام برنج و مواد تن ماهی انجام دهید. در انتها امگشت پلو با تن ماهی را برای ۴۰ دقیقه به آرامی دم کنید. سپس با ترشی این غذا را میل کنید. نوش جان!”

3- نافله


یکی از غذاهای سنتی مناطق جنوبی ایران، به خصوص استان خوزستان، غذای نافله خوزستانی است. این غذا به دلیل مزه‌های منحصر به فردی که از استفاده از ادویه‌های تند و تمبرهندی بوجود می‌آید، بسیار مورد علاقه است. نافله خوزستانی به شکل گرد تهیه می‌شود و معمولاً با پلو سرو می‌شود.

در نافله خوزستانی، از ادویه‌های تند و معطری مانند تمبر هندی استفاده می‌شود که به غذا طعم و بویی خاص می‌دهد. این ترکیب ادویه‌ها باعث تمیزی و طعم فراوان غذا می‌شود و آن را از سایر مناطق متمایز می‌کند.

نافله خوزستانی به شکل گرد تهیه می‌شود و معمولاً به عنوان یک غذای اصلی سرو می‌شود. این غذا معمولاً با پلو سفری شده و از جمله غذاهای معروف و خوشمزه مناطق جنوبی ایران به شمار می‌رود.

طرز تهیه نافله

مواد لازم

گوشت چرخ کرده500 گرم
پیاز4 عدد
آرد نخودچی500 گرم
شکر2 فنجان
سرکه1 فنجان
آب5 پیمانه
کرهبه مقدار لازم
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم

طرز تهیه

“ابتدا دو عدد پیاز را شسته و رنده کوچک کنید و آب آنها را جدا کنید، سپس گوشت چرخ‌کرده را به پیاز رنده شده اضافه کنید. سپس آرد نخودچی، نمک، فلفل و زردچوبه را به مواد دیگر اضافه کنید. شروع به ورز دادن مواد کنید تا مخلوط مسنجم شود. به دلیل وجود آرد نخودچی، ممکن است کوفته‌ها سفت شوند، بنابراین مقدار کمی آب را به تدریج اضافه کنید. مقدار آب اضافه شده باید به اندازه‌ای باشد که مواد نرم شود اما هنوز انعطاف داشته باشد.

وقتی مواد به خوبی ورز خوردند و تا حدی از مخلوط جدا شدند، مقداری از مواد را به اندازه‌ی یک گردو از مخلوط برداشته و با دست‌های خود گرد کنید. سپس به این کوفته‌ها اجازه دهید که به مدت ۱۰ دقیقه در فریزر بمانند تا در هنگام سرخ شدن از شکل خود بیرون نرود. بعداً، کوفته‌ها را در کره به همراه کمی روغن سرخ کنید.

برای تهیه سس، دو عدد پیاز دیگر را شسته و نگینی خرد کرده و در تابه با عمق مناسب بریزید. با مقداری روغن و زردچوبه تفت دهید تا پیاز سبک شود. سپس آب، سرکه، نعنا، و شکر را به تابه اضافه کنید و برای ۲۰ دقیقه اجازه دهید که این مواد به طور کامل جوش آورده و غلظت کمی داشته باشند.

وقتی سس به غلظت مورد نظر رسید، کوفته‌های سرخ شده را به آن اضافه کنید و حرارت را کم کنید. سس و کوفته‌ها را به مدت ۳۰ دقیقه دیگر هم‌گرم کنید تا سس کمی از غلظت خود از دست دهد و به خوبی به کوفته‌ها نفوذ کند. سپس مخلوط را به ظرف سرو بریزید و با کته و سالاد میل کنید. نوش جان!”

4- ماهی صبور تنوری


ماهی صبور یکی از غذاهای محبوب و محلی در خوزستان است که طعم خوشمزه و سالمی دارد. این غذا به صورت کبابی و روی آتش طبخ می‌شود و معمولاً با برنج یا نان سرو می‌شود. برای تهیه ماهی صبور، ابتدا ماهی با ادویه‌های مختلف طعم‌دهنده مثل زرشک، زردچوبه، نمک و ادویه‌های دیگر مخلوط می‌شود. سپس ماهی به شکل کبابی روی آتش یا گریل پخته می‌شود تا از هر دو طرف طلایی و چرب شود.

پس از پخته شدن، ماهی صبور می‌تواند با برنج یا نان سرو شود. این غذا با طعم و مزه خاص خود، یک انتخاب عالی برای علاقه‌مندان به ماهی و غذاهای محلی خوزستانی است.

5- پاکوره


پاکوره یک غذای هندی است که وارد جنوب ایران شده و از گجرات هند به این منطقه وارد شده است. این غذا به صورت گلوله‌های کوچک تهیه می‌شود و در روغن داغ سرخ می‌شود. پاکوره یک غذای خوشمزه و مناسب برای افطار است و در ایران، هند، پاکستان، افغانستان و مالزی تهیه و مصرف می‌شود. این غذا معمولاً با نون نان یا برنج سرو می‌شود و تنوع ویژه‌ای به وعده‌های افطار می‌دهد.

مطالب دیگر:  بهترین سالن های زیبایی اهواز

طرز تهیه پاکوره

مواد لازم

آرد نخود1 پیمانه
آرد سفید 1/2 پیمانه
خمیر مایع1 قاشق مرباخوری
شکر1 قاشق مرباخوری
آب ولرم1/2 پیمانه
پیازچه و جعفری و گشنیز و جعفری ساطوری شده1 پیمانه
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، پودر تخم گشنیز، پودر زیره سبزبه مقدار لازم

طرز تهیه

“ابتدا برای تهیه پکوره، باید خمیر مایه را تهیه کنید. آب گرم را در یک کاسه یا لیوان ریخته و به آن خمیر مایه و شکر اضافه کنید. سپس مخلوط را هم بزنید و روی ظرف بگذارید. به مدت ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا خمیر مایه فعال شود و کف کند. در این مرحله دمای آب بسیار مهم است. آب نباید خیلی داغ یا خیلی سرد باشد. باید به اندازه‌ای گرم باشد که اگر انگشت خود را داخل آن فرو کنید، گرمایی را احساس کنید اما نسوزد.

آرد نخود و آرد سفید را در یک کاسه ترکیب کنید و هم بزنید. سپس خمیر مایه فعال شده را به آردها اضافه کنید. در ابتدا ممکن است خمیر سفت باشد، اما نگران نشوید. می‌توانید کمی آب گرم اضافه کنید تا به غلظت مناسب برسد. سپس ادویه‌ها و سبزیجات خرد شده را به مواد اضافه کنید و دوباره هم بزنید. سپس روی ظرف را بپوشانید و به مدت ۱ ساعت در یک محیط گرم قرار دهید تا خمیر پف کند و حجم آن دو برابر شود.

در یک قابلمه، روغن را برای داغ کردن ریخته و گرم کنید. سپس سلفون روی خمیر را بردارید و با کمک یک قاشق، از مواد خمیر برداشته و داخل روغن داغ کرده و سرخ کنید. دو طرف پکوره باید به رنگ طلایی درآید و در حین پخت، آن پف می‌کند. سپس پکوره‌ها را روی دستمال گذارید تا اضافی روغن آنها جذب شود. سپس پکوره‌ها را با سس سرو کنید. نوش جان!”

6- آش ارده


این یک نوع پلوی خاص است که با وجود نامش، واقعاً یک غذای پلویی است. آش نیست، این غذا به عنوان یک غذای اصیل اهوازی شناخته می‌شود. این غذا اغلب در فصل‌های زمستان و پاییز تهیه می‌شود و بسیار خوشمزه و ساده است. اما در روزهای بارانی از آن استفاده بیشتری می‌شود. دلیل این مسئله این است که این غذا دارای طبع گرمی است و برای روزهای سرد بسیار مناسب است. این طعم گرم و مقوی آن به بدن انرژی می‌دهد و در روزهای سرد به گرم نگه داشتن بدن کمک می‌کند.

طرز تهیه آش ارده

مواد لازم

برنج3 پیمانه
ماش1 پیمانه
اردهبه مقدار لازم
شیره خرمابه مقدار لازم
نمکبه مقدار لازم

طرز تهیه

بهتر است قبل از شروع آشپزی ماش را پاکسازی کرده و سپس آن را به همراه کمی آب شسته و خیس کنید. همچنین برنج را نیز شسته و سپس چند ساعتی خیس کنید تا به راحتی پخته شود. برای تهیه این غذا، بهتر است از برنج عنبربو استفاده کنید، اما اگر در دسترس نیست، می‌توانید از برنج معطر استفاده کنید.

در مرحله بعد، ماش را به همراه کمی آب در قابلمه قرار دهید و آب ریخته و بگذارید تا ماش پخته شود. سپس برنج را به همراه کمی روغن روی حرارت قرار دهید و ماش را به آن اضافه کنید و بگذارید تا آب برنج کشیده شود. سپس برنج و ماش را به شکل کته تهیه کنید.

وقتی برنج دم کشید، آن را در یک دیس بریزید و کم‌کم ارده (کره مذاب) را به آن اضافه کنید و همان‌طور که برنج داغ است، با دست ارده را به خورد برنج دهید تا مخلوط شود. به طور سنتی، این کار وقتی از برنج بخار خارج می‌شود انجام می‌شود.

در ادامه، شیره خرما را در کنار این غذا قرار دهید، ترجیحاً غیرمستقیم در کنار برنج، و هر کس به ذائقه خودش می‌تواند آن را روی برنج خود ریز کند. نوش جان!

7- فلافل


فلافل یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار در جنوب کشورمان است. طعم بسیار خوب این غذا باعث شده است که در تمام کشور مورد پسند قرار گیرد. ارتباط فلافل با ایران بسیار قدیمی نیست؛ اما این غذا اصالت خود را در کشورهای عربی دارد و یکی از غذاهای پرمصرف و محبوب در این مناطق محسوب می‌شود.

طرز تهیه فلافل

مواد لازم

سیر4 حبه
نخود300 گرم
تخم مرغ1 عدد
جعفری100 گرم
پیاز متوسط1 عدد
زیره1 قاشق مرباخوری
تخم گشنیز1 قاشق مرباخوری
آرد نخودچی2 قاشق مرباخوری
روغنبه مقدار لازم
نمک ، زردچوبه و فلفل سیاهبه مقدار لازم

طرز تهیه

برای تهیه فلافل خانگی بسیار خوشمزه ولذت بخش، ابتدا نخود را به مدت 24 تا 48 ساعت در آب خیسانید تا کاملاً نرم شوند و نفخش برطرف شود. مهم است که آب نخودها را چند بار تعویض کنید.

مطالب دیگر:  لیست بهترین سینما های اهواز + آدرس و سانس های اکران

سپس نخودها را به همراه سیر و پیاز دو بار در مخلوط‌کن خرد کنید. مواد خردشده را در یک کاسه مناسب جمع کنید.

سپس جعفری را به صورت ساطوری ریز خرد کنید و به همراه تخم‌مرغ به کاسه حاوی نخود چرخ‌شده اضافه کنید. در مرحله بعدی، آرد نخودچی را به تدریج به مواد اضافه کنید تا مایه فلافل را تشکیل دهد.

سپس ادویه‌ها و مواد طعم‌دهنده مانند تخم گشنیز، زیره، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مایه فلافل اضافه کنید. در این مرحله مواد را خوب با هم مخلوط کرده و ادویه‌ها به تمام نقاط مایه فلافل نفوذ کنند.

حالا مایه فلافل آماده شده را به قالب فلافل‌ساز یا با دست به شکل‌های گلوله‌ای کوچک ترتیب دهید.

در یک ماهیتابه روغن داغ کنید تا حدوداً عمق 2 سانتی‌متری روغن در دسترس باشد. سپس فلافل‌ها را به آرامی به داخل روغن داغ بیفکنید. توجه داشته باشید که نباید ظرفیت روغن را بیش‌ازحد پر کنید تا فلافل‌ها به هم چسبیده و خیس نشوند.

سپس فلافل‌ها را با حرارت ملایم در روغن سرخ کنید تا به رنگ طلایی درآیند و کاملاً پخته شوند. پس از سرخ کردن، آن‌ها را بر روی دستمال کاغذی بگذارید تا اضافی روغن آب شود.

فلافل‌های سرخ شده را به همراه گوجه‌فرنگی خرد شده، خیارشور، سیب‌زمینی سرخ کرده، سس کچاپ یا سس انبه و نان ساندویچی سرو کنید. این غذا را می‌توانید با نون لواش یا نون تنوری نیز سرو کنید. از این فلافل‌های خانگی لذت ببرید!

8- سمبوسه


سمبوسه نوعی غذای عربی است که مانند پای ها از یک لایه خمیر و موادی برای مغز آن استفاده می شود سپس آن را پیچیده و در روغن سرخ می کنند که بسیار خوشمزه و پرطرفدار است و مشابه آن بسیار در شهر های جنوبی کشورمان هم طبخ می شود.

طرز تهیه سمبوسه

مواد لازم

گوشت چرخ کرده250 گرم
سیر2 حبه
پیاز1 عدد
گشنیز و نعنا خورد شده100 گرم
پودر زنجبیل1/2 قاشق چایخوری
نمک، فلفل، زردچوبهبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم
نان لواش یا خمیر یوفکابه میزان لازم

طرز تهیه

ابتدا پیاز و سیر را به صورت خرد شده در یک تابه مناسب داخل روغن بریزید و آنها را تا طلایی شدن به تفت دهید. سپس زنجبیل، نمک، فلفل و زردچوبه را به تفت داده و گوشت چرخ‌شده را اضافه کنید. این مواد را تا جاییکه عطر ادویه‌ها بلند شود و گوشت تغییر رنگ دهد، بپزید.

مواد گوشتی آماده شده را از روی حرارت بردارید و سبزی‌های خرد شده را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

در این مرحله نان یا خمیر یوفکا را به شکل مستطیل‌های باریک و بلند برش دهید و یک قاشق از مواد گوشتی خنک شده را در یک سمت از خمیر قرار دهید و به شکل مثلثی بپیچید تا انتهای نان همه سمبوسه‌ها را به همین شکل بپیچید. می‌توانید سمبوسه‌ها را همچنین به شکل رولی نیز بپیچید.

در تابه‌ای با دیواره‌های بلند روغن بریزید و آن را داغ کنید. سپس سمبوسه‌ها را داخل روغن داغ شده بچینید و کاملاً دو سمت سمبوسه‌ها را سرخ کنید. زمانی که سمبوسه‌ها طلایی شدند، آنها را از روغن خارج کرده و روی دستمال روغن‌گیر قرار دهید تا روغن اضافی را جذب کنند.

9- کبه اهوازی


کبه اهوازی یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و ساده است که از ترکیب برنج تهیه می‌شود. شما می‌توانید این کبه‌ها را با مواد میانی مختلف پر کنید و سپس آنها را داخل روغن داغ سرخ کنید. این غذای اهوازی خوشمزه را می‌توانید برای وعده شام یا ناهار تهیه کنید.

کیبه یا کبه عربی چه غذایی است؟

طرز تهیه کبه اهوازی

مواد لازم

برنج 1 پیمانه
سیب زمینی1 عدد
آرد سفید1 قاشق غذاخوری
آرد سوخاریبه مقدار لازم
تخم مرغ 1 عدد
گوشت چرخ کرده100 گرم
پیاز1 عدد
زرشک یا کشمشبه مقدار لازم
زعفران دم کردهبه مقدار لازم
رب گوجه2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر سیر، پاپریکابه مقدار لازم

طرز تهیه

برای تهیه کبه اهوازی، در ابتدا باید برنج را نیم ساعت قبل از آشپزی با کمی نمک خیس کنید. مهم است که برنج را به صورت کته دم کنید و مقدار آبی که روی آن می‌ریزید، باید از سطح برنج کمی بند انگشت بالاتر باشد. بعد از آن، برنج را روی حرارت قرار دهید و دم بگذارید تا پخته و نرم شود. سپس برنج را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا خنک شود.

سیب‌زمینی‌ها را بپوشید و با کمی آب بپزید تا پخته شوند. سپس پوست سیب‌زمینی‌ها را بگیرید و صبر کنید تا خنک شوند.

برنج و سیب‌زمینی‌های خنک شده را به همراه تخم‌مرغ و آرد داخل غذاساز یا در صورت عدم دسترسی به آن، دستی با گوشت‌کوب مخلوط کنید تا یک خمیر یکدست به دست آید. سپس این مخلوط را برای نیم ساعت در یخچال قرار دهید.

در مرحله بعد برای تهیه مواد میانی، پیاز را پوست گرفته و به صورت خرد شده ریز کنید. سپس آن را با کمی روغن تفت دهید. به این تفت‌دهی پیاز، گوشت چرخ‌شده و ادویه‌ها را اضافه کنید و آن را تا زمانی که گوشت خوب سرخ شود، تفت دهید. سپس زعفران و رب را اضافه کرده و دیگر تفت دهید تا بوی خامی رب برود. اگر دوست دارید، می‌توانید در انتها کمی جعفری هم اضافه کنید.

وقتی مواد میانی کاملاً خنک شد، آن را از آن برداشته و در دستمال نایلون قرار دهید. سپس از مواد گوشتی داخل آن قرار دهید و همه روزنه‌ها را ببندید و شکل شبیه به قایق بسازید. سپس این قایق‌ها را در پودر سوخاری بچرخانید.

سپس روغن را در شیرجوش ریخته و داغ کنید و کبه‌ها را دانه‌دانه سرخ کنید. حاصل این کبه‌ها را می‌توانید به عنوان یک غذای خوشمزه و منحصر به فرد برای وعده ناهار یا شام سرو کنید. نوش جان!

کلام آخر

اهواز با غنا و تنوع فراوانی از مواد غذایی و تاثیر فرهنگ‌های مختلف، دارای آشپزی منحصر به فرد و خوشمزه‌ای است. غذاهای معروف و خوشمزه‌ای که در اهواز تهیه می‌شوند، از میراث‌های فرهنگی و تاریخی این منطقه است که نمایانگر تنوع و غنای آشپزی اهواز و خوزستان است. از جمله غذاهای محبوب اهواز می‌توان به فلافل اهوازی، سمبوسه، محلبیه، رنگینک، حمیس توله، یتیمک، کبه، آش غلغل و دیگر غذاهای معروف اشاره کرد. هرکدام از این غذاها دارای مزه و عطر خاصی هستند که به تاریخ و فرهنگ اهوازی‌ها نیز نشان می‌دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *